ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όχι του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι λέει ο ΙΣΑ στα μέλη του

Αυξάνονται κάθε μέρα οι Ιατρικοί Σύλλογοι που δηλώνουν πως τα μέλη τους αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έναντι 70 λεπτών μικτά για κάθε ασφαλισμένο.

Πλέον και ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να πούνε όχι. Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι άλλοι είπαν όχι στον ΕΟΠΥΥ: «Ποιοι γιατροί και σε ποιες περιοχές λένε όχι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι είχε ζητήσει από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τροποιποιήσει τις προϋποθέσεις για την σύναψη των συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών ενώ ζήτησε και από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να απαντήσει άμεσα σε καίρια ερωτήματα και να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα ζητήματα επί των νέων συμβάσεων δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι στις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο ο ΙΣΑ δεν έλαβε καμία απάντηση.

Κανένας κίνδυνος εάν δεν υπογραφούν συμβάσεις

Ο ΙΣΑ επιχειρεί να διαψεύσει τους πιθανούς κινδύνους που διαδίδονται στην περίπτωση που υπάρξει άρνηση υπογραφής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι εξηγεί ότι δεν τίθεται θέμα να υπάρξει αποκλεισμός από το δικαίωμα συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών καθώς: «Το δικαίωμα του κάθε ιατρού να συνταγογραφεί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η όποια αντίθετη σκέψη συνιστά Casus belli»

Ακόμη και για άδεια…άδεια από τον ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΑ περιγράφει επίσης πως όποιος υπογράψει σύμβαση θα έχει ουσιαστικά υπαλληλική σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα στο δικό του ιδιωτικό ιατρείο. Μάλιστα θα χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΠΥΥ για να λείψει σε …άδεια.

Όπως τονίζει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σχέση του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ θα αποτελεί πλέον μια υπαλληλική σχέση εφόσον ο ιατρός προκειμένου να απουσιάσει ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει και να αιτηθεί άδεια από τον ΕΟΠΥΥ».

Πόσα χρήματα θα φθάνουν στην τσέπη του γιατρού

Ο ΙΣΑ περιγράφει ακόμη πόσα χρήματα θα φθάνουν στις τσέπες των συμβεβλημένων γιατρών αφαιρώντας όλες τις υποχρεώσεις αλλά και τις δεσμεύσεις που θα έχουν.

«Όπως επισημάναμε ήδη στην επιστολή μας η αμοιβή του ιατρού ανά ασθενή απάδει του ιατρικού λειτουργήματος (0,75€ ανά ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει, τα χρήματα που θα λάβουν μεικτά ανέρχονται στα 1.600€ έως 2.000€ που αντιστοιχούν σε 2250 ασθενείς. Από αυτά 30% θα αποδοθεί στον ΕΦΚΑ, 30% στην Εφορία και θα καταλογιστεί προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος. Στην ουσία απομένει ένα 10-20% προκειμένου ο ιατρός να μπορέσει να πληρώσει τα λειτουργικά του έξοδα και τις υποχρεώσεις του» αναφέρει ο ΙΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι γιατροί και σε ποιες περιοχές λένε όχι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Επιστρέφουν στο ΕΣΥ πρώην γιατροί του ΙΚΑ με ανοικτά ιδιωτικά ιατρεία! Νέα δικαστική απόφαση

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Έρχεται αυστηρό σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς με εντολή τρόικας! Τι προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button