ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όχι των γιατρών στις άγριες εκπτώσεις του ΕΟΠΥΥ για τα παλιά χρέη!

Ο κ.Βλασταράκος μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τάχθηκε εναντίον της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Υγείας μέσω νομοσχεδίου που κουρεύει τις παλιές οφειλές προς τους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε τώρα Μάρτιο Απρίλιο τους συμβεβλημένους γιατρούς! Όλο το παρασκήνιο

Ειδικότερα ο κ. Βλασταράκος εξέφρασε τις θέσεις του Π.Ι.Σ. στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της, στο οποίο προσετέθη το άρθρο 53 για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, ως καθολικού διαδόχου των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. τόνισε την αντίθεσή του με τις εκπτώσεις που επιβάλλονται, τη στιγμή που το άρθρο αφορά στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ την εποχή που δεν εφαρμοζόταν το μέτρο του rebate και του clawback.

«Αντί να υπάρξει και τόκος υπερημερίας στα οφειλόμενα ποσά μετά από τόσα χρόνια, καλούνται οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας να δώσουν σημαντικές εκπτώσεις, προκειμένου να πληρωθούν. Είναι αδιανόητο να ζητείται έκπτωση 45% για οφειλές που έχει δοθεί προκαταβολή.

Οι οφειλές θα πρέπει να εξοφληθούν στο ακέραιο, χωρίς εκπτώσεις και κουρέματα, αν όχι με προσαύξηση λόγω των πολλών χρόνων που έχουν παρέλθει από το 2012», δήλωσε σε έντονο ύφος ο κ. Βλασταράκος, και πρόσθεσε: «Η μη έγκαιρη εκκαθάριση το 2011 των ληξιπροθέσμων οφειλών και η επιστροφή του αναλογούντος ποσού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι των παρόχων υπηρεσιών υγείας. Η Πολιτεία θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα της ρύθμισης, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην συμβεί τόσο μεγάλη κοινωνική αδικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε τώρα Μάρτιο και Απρίλιο! Βάζουν λουκέτο ιατρεία και εργαστήρια

ΕΟΠΥΥ: Μαθήματα για …φέσια και κουρέματα σε Γάλλους εργαζόμενους και εργοδότες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button