ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται εξετάσεις για τους διοικητές των νοσοκομείων! Τι τεστ θα περάσουν τον Ιούνιο

Νέα αξιολόγηση περιμένει τον Ιούνιο όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς λήγει η προθεσμία που τους είχε δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τηρήσουν ορθή διαχείριση στο νοσοκομείο τους.

Ειδικότερα οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα εξετασθούν εκτός των άλλων για το κόστος των νοσηλειών, για τις εισαγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των εξετασθέντων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασθενή, και επίσης για το αν έχουν τηρήσει τον προϋπολογισμό.

Άλλωστε και το ίδιο το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει «μνημόνιο» με το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση των προϋπολογισμών σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ γτιε λεπτομέρειες: «Μνημόνιο και στο υπ.Υγείας για τήρηση του προϋπολογισμού! Όλα τα σχέδια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ»

Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί προ τριμήνου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην αξιολόγησή τους αυτή θα πρέπει να απαντήσουν και γραπτώς στα ερωτήματα σχετικά με τους νοσηλευθέντες, τα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό, το συνολικό κόστος και τον προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να κριθούν.

Βέβαια στην διαδικασία της εξέτασής τους θα ληφθεί υπ’ όψιν και η γνώμη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ αναμένεται να ερωτηθούν και οι συνδικαλιστές.

Εξάλλου με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί στους Διοικητές και οι Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, θα έπρεπε οι στόχοι που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας, να τεθούν σε γνώση, αρχικά του ΔΣ του κάθε νοσοκομείου αλλά στη συνέχεια και όλων των εργαζομένων, μέσα από συνελεύσεις κάθε υπηρεσίας /διεύθυνσης χωριστά.

Ο …δεκάλογος του υπουργείου Υγείας ανέφερε μάλιστα ότι οι συνελεύσεις αυτές θα πρέπει να πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο και σε αυτές να συζητείται η πορεία υλοποίησης των στόχων.
Άγνωστο παραμένει εάν έχει υπάρξει έστω ένα νοσοκομείο που να έχει συζητήσει τους στόχους με τους εργαζόμενους.

Πάντως οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα έπρεπε επίσης να συζητούν τους στόχους με τα συνδικαλιστικά όργανα και να καθιερώσουν έναν ανοικτό διάλογο ώστε να ακούνε απόψεις ειδικά σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να καταθέσουν έναν πρώτο απολογισμό σχετικά με την πορεία υλοποίησης των στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Ξεκινούν τα «μνημόνια» αποτελεσματικότητας στο υπουργείο Υγείας! Τι ζητά ο Αν.Ξανθός

Στα «θρανία» όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής για νέες οδηγίες! Ευρεία σύσκεψη

Το γερασμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ! Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button