ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα χειρουργεία! Πως θα επιταχύνονται οι διαδικασίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα χειρουργεία που θα γίνεται με απόλυτα διάφανο τρόπο, ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις είχε προαναγγείλει ένα πλαίσιο αλλαγών, ώστε οι ασθενείς να μην περιμένουν για μία επέμβαση, δεδομένου ότι οι λίστες χειρουργείου που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, καταστρατηγούνται με διάφορα τρικ.

Συνήθως χρησιμοποιείται η δικαιολογία του επείγοντος περιστατικού ώστε να γίνονται εισαγωγές ασθενών-«πελατών» με το …αζημίωτο βέβαια για τους γιατρούς.
Βέβαια οι αλλαγές για την εισαγωγή σε χειρουργεία θα συνδυαστούν με πρωτόκολλα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο, ώστε να ακολουθούνται από τους γιατρούς συγκεκριμένοι κανόνες.

Από την άλλη θα γίνουν ταυτόχρονα προσλήψεις στα χειρουργικά τμήματα ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζονται προσλήψεις σε χειρουργεία και εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στόχος είναι να ληφθούν εκτός των άλλων όλα τα μέτρα για την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών που σήμερα είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων – όπως αναφέρουν πληρoφορίες του HealthReport.gr -για να πραγματοποιηθεί μία επέμβαση (μη επείγουσα) θα απαιτείται να έχει εξασφαλισθεί ότι υπάρχει κρεβάτι ελεύθερο για να νοσηλευθεί ο ασθενής, καθώς έχει διαπιστωθεί πως πάσχοντες χωρίς το απαραίτητο …μέσον, χειρουργούνται και μετά μένουν ακόμη και σε ράντζο.

Πάντως το νέο σύστημα που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου υγείας θα είναι απολύτως ψηφιοποιημένο, ώστε να γίνονται και ηλεκτρονικά οι έλεγχοι και να μην καταστρατηγείται η προτεραιότητα των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ! Όλα τα σενάρια

Έρχεται «βροχή» από νομοσχέδια από τον Σεπτέμβριο στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 600 νέες συμβάσεις γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΙΣ: Ξεκινάει διάλογο με τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button