ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Απίστευτο κι όμως…ελληνικό! Επιστρέφουν στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία οι επίορκοι γιατροί που είχαν απομακρυνθεί από το σύστημα με διαθεσιμότητα ή με αναστολή καθηκόντων λόγω κάποιου παραπτώματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, το τελευταίο διάστημα άρχισε να διαφαίνεται και στα νοσοκομεία η επίπτωση από το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε ήταν σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για άλλους λόγους.

Μ αυτά και μ αυτά όμως το τελευταίο διάστημα άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν και επίορκοι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Και το πρόβλημα είναι ότι με βάση τη διαδικασία, τους δίνεται ένα διάστημα ενός μηνός να ελεγχθούν εκ νέου από τα πειθαρχικά συμβούλια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την απομάκρυνση τους ή όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η διαδικασία έχει παγώσει καθώς τα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ δεν έχουν ορισθεί ακόμη! Μάλιστα όπως έλεγε πηγή στο HealthReport.gr, οι επικεφαλής των ΥΠΕ αναμένουν ακόμη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει τα μέλη των πειθαρχικών η οποία έχει δεσμευτεί πως θα το πράξει το επόμενο διάστημα.

Όμως έως τότε η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, εάν δεν περάσει προηγουμένως από τα πειθαρχικά των ΥΠΕ.
Αποτέλεσμα είναι να ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επίορκοι να επιστρέψουν μόνιμα πια στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς θα έχει παρέλθει ο χρόνος του ενός μηνός που προβλέπει ο νόμος για την επανεξέταση της υπόθεσής τους.

Ήδη σε πολλά νοσοκομεία επικρατεί αναστάτωση αφού μένουν μόλις λίγες ημέρες πριν επιστρέψουν στις θέσεις τους είτε γνωστοί «φακελάκηδες» είτε γιατροί που έχουν εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις.
Αδιευκρίνιστο παραμένει πως και σε ποιες ακριβώς θέσεις θα επιστρέψουν οι επίορκοι γιατροί, δεδομένου ότι ήδη έχουν καταλειφθεί από άλλους οι θέσεις τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση Διευθυντή Κλινικής μεγάλου νοσοκομείου ο οποίος είχε συλληφθεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στο γραφείο του μετά από καταγγελία ασθενούς.

Για κενό στα πειθαρχικά συμβούλια των υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που δυσκολεύουν την κατάσταση κάνει λόγο η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στο HealthReport.gr και προσθέτει:

«Βάση του νόμου που υπάρχει, οι γιατροί αυτοί που έχουν παραπεμφθεί, μόλις τελειώσει η ποινή τους επιστρέφουν. Και από κει και πέρα μόλις λειτουργήσουν τα πειθαρχικά των ΥΠΕ τότε μπορούν να εξετασθούν οι υποθέσεις τους πριν φθάσουν στο κεντρικό πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας. Βέβαια είναι δύσκολα τα πράγματα επειδή υπάρχει κενό στα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ. Όμως δεν είναι δικής τους υπαιτιότητας. Είναι θέμα να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το ΕΣΥ: έρχονται έλεγχοι για φακελάκια, συνταγογράφηση!

Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

Φακελάκι και για πιστοποιητικά υγείας! Δείτε τι σκαρφίστηκε γιατρός σε νησί των Κυκλάδων

Στα «πράσα» επόπτες υγείας για φακελάκι 200 ευρώ! Τι έλεγαν στους καταστηματάρχες

Το φακελάκι της οργής! Η σύλληψη στον Ευαγγελισμό και οι αντιδράσεις των γιατρών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button