ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυξάνονται οι ΤΟΜΥ αλλά χωρίς γιατρούς! Τι σχεδιάζεται

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εγκαινιάζει ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, οι γιατροί συνεχίζουν να είναι αρνητικοί.

Ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά το υπουργείο Υγείας γι αυτό άλλωστε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει νέα προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και τα κριτήρια: “Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ εντός 10 ημερών! Όλοι οι όροι”

Πάντως με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να “τρέξει” τη διαδικασία σε χρόνο ρεκόρ αφού οι προσλήψεις θα γίνουν αυτή τη φορά κεντρικά και όχι με τη χρονοβόρο διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών.
Γι αυτό και εκτιμάται πως οι σχετικές προσλήψεις των οικογενειακών γιατρών που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι τον Ιούλιο.

Δε θεωρείται πάντως τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραβρίσκεται στα εγκαίνια διαφόρων ΤΟΜΥ ανά τη χώρα, όπως χθες στα Γιάννενα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να προβάλει το νέο εγχείρημα με στόχο την προσέλκυση τόσο των πολιτών όσο και του ιατρικού προσωπικού.

Εξάλλου δεν πρόκειται για ένα απλό στοίχημα αλλά για δέσμευση στην τρόικα πως έως το τέλος του χρόνου το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα έχει πάρει το δρόμο του…
Γι αυτό και επισπεύδονται οι διαδικασίες για εγγραφή των πολιτών υποχρεωτικά σε οικογενειακό γιατρό το οποίο μπορούν και να βρουν και στις ΤΟΜΥ. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: “Υποχρεωτικά όλοι με οικογενειακό γιατρό από τον Ιούνιο! Ποιοι εξαιρούνται”

Βέβαια παραμένει άγνωστο εάν έως τον επόμενο μήνα θα είναι δυνατόν να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των οικογενειακών γιατρών, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟΜΥ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν! Όλος ο κατάλογος

Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος

Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button