Πλαστική

Βρείτε τη χαμένη λάμψη! Όλες οι θεραπείες

Με μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες που μας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μπορούμε να δούμε την επιδερμίδα μας αναζωογονημένη μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Μικροδερμοαπόξεση προσώπου με μικροκρυστάλλους για βελτίωση της υφής του δέρματος και λάμψη

Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει με μια εφαρμογή του ecopeel – δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους – που επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα.

Το ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, και προσφέρει υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων.Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Έτσι, επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα.

Στη συνέχεια μπορούν να ακολουθήσουν δύο ολόκληρες ώρες βαθειάς και ουσιαστικής περιποίησης του ταλαιπωρημένου προσώπου με βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση.

Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου πραγματοποιείται με την βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED, το οποίο χάρη στη διαδικασία του ιονισμού με το γαλβανικό ρεύμα που μεταφέρει, επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των εξειδικευμένων προϊόντων που χρησιμοποιούνται να εισχωρήσουν βαθύτερα μέσα στο δέρμα.

Η αισθητικός απομακρύνει αρχικά τους ρύπους και το σμήγμα από το δέρμα, με την βοήθεια των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων και με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμη πιο καθαρό πρόσωπο.

Επίσης, κατά τη διαδικασία εφαρμόζονται διαφορετικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, γεγονός που καθιστά κάθε καθαρισμό ξεχωριστό. Σκοπός του καθαρισμού δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο, αλλά να το βοηθήσει να αναπνεύσει και να ανανεωθεί, γεγονός που αποτελεί επιτακτική ανάγκη ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενυδάτωση Προσώπου

Για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να «ξεδιψάσει» και να αποκτήσει μια πιο φρέσκια και υγιή όψη μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια βαθειάενυδάτωση προσώπου. Η διαδικασία της ενυδάτωσης προσώπου, ξεκινάει με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρυνθούν οι ρύποι ή το μακιγιάζ.

Στη συνέχεια γίνεται το πίλινγκ, δηλαδή η απολέπιση του δέματος που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Έτσι είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ.

Έπειτα εφαρμόζεται ένας ειδικός ορός σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.

Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν βγούμε στον ήλιο να μην παραλείψουμε την χρήση αντηλιακού προσώπου.

Ανάπλαση και Ανανέωση του δέρματος του προσώπου με laser για πανάδες και δυσχρωμίες

Η τεχνολογία ανάπλασης δέρματος με λέιζερ pixel μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πρόσωπο, έτσι ώστε να υποδεχθούμε το Φθινόπωρο ανανεωμένες.

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser χαρτογραφεί την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές.

Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που χτυπά η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές του προσώπου που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, όπως είναι «πόδι της χήνας» ή οι ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος. Να λειάνει λεπτές γραμμές, να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του προσώπου από ουλές, ακμή ή τραυματισμούς, καθώς και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

Κάθε συνεδρία διαρκεί μισή ώρα περίπου, ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών, κατά μέσο όρο 4 επαναλήψεις. Αμέσως μετά εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα και συνιστάται να επαναλαμβάνεται η θεραπεία μετά από 10-15 μέρες για καλύτερη βελτίωση στην εμφάνισή μας.

Το κόστος των θεραπειών κυμαίνεται από 50 έως 150 Ευρώ.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button