ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Β.Κικίλιας: Δωρεάν αναλώσιμα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε για άλλη μια φορά ο νέος υπουργός Υγείας. Κατά την επίσκεψη του στον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από την διοίκηση του Οργανισμού να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Επίσκεψη Β.Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Να σημειωθεί εδώ ότι τα  διάφορα αναλώσιμα (ειδικές γάζες, προϊόντα περιποίησης) περιποίησης τραυμάτων θεωρούνται από το νόμο καλλυντικά και δεν αποζημιώνονται από τα τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι με παρέμβασή του πλέον τα διάφορα αναλώσιμα για τα εγκαύματα που μέχρι πρότινος δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν οι πυρόπληκτοι από το Μάτι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δε μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την Ελληνική Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι.

Συνεδριάζει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί  αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και επισήμως ομάδα ελέγχου στο υπ.Υγείας! Τι δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Έρχονται μέτρα ανακούφισης για τους καρκινοπαθείς! Τι προανήγγειλε στη Βουλή ο Κ.Μητσοτάκης

Χάκαραν την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ! Χωρίς πρόσβαση ασφαλισμένοι και πάροχοι

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button