ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Ανακοινώνονται οι πρώτοι 19! Όλες οι πληροφορίες για τα ονόματα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους πρώτους 19 Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής.
Άλλωστε έχει αποφασισθεί – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – να ανακοινώνονται ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Οι περισσότερες λίστες πάντως για όλη την Ελλάδα είναι σχεδόν έτοιμες αφού έχει δοθεί και το πράσινο φως από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος και παρέλαβε από την Επιτροπή Αξιολόγησης τα προτεινόμενα πρόσωπα.

Οι Διοικητές της Αθήνας

Οι Διοικητές πάντως που θα στελεχώσουν τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας δεν είναι άγνωστα πρόσωπα. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τουλάχιστον σε δύο από τα πέντε κεντρικά μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, αναλαμβάνουν πρόσωπα που είχαν βρεθεί ξανά στην ίδια θέση και είχαν απομακρυνθεί κακήν κακώς από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι είχαν αξιολογηθεί θετικά.

Ήδη έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να τους διορίσει και πάλι, έστω κι αν τα ονόματά τους επιχειρείται με κάθε τρόπο να μη διαρρεύσουν. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως και για τους 19 Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές που αναμένεται να ανακοινωθούν, έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των βιογραφικών τους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως στο παρελθόν.

Οι πρώτες οδηγίες

Πάντως οι νέοι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων δεν φαίνεται πως θα έχουν πολύ χρόνο για χάσιμο καθώς ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ετοιμάσει και προσδιορίσει τι θα πρέπει να κάνουν σε χρόνο ρεκόρ. Διαβάστε ΕΔΩ τις οδηγίες Κικίλια: «Οι οδηγίες Κικίλια στους νέους Διοικητές Νοσοκομείων που θα αναλάβουν! Οι πρώτες κινήσεις»

Άλλωστε όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καταγράψει σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία που υπηρετούν πρόσωπα που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί ότι σκοπίμως προκαλούνται δυσλειτουργίες.

Όπως μεταφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο HealthReport.gr, θεωρείται ότι προκαλούνται προβλήματα με το προσωπικό με άρον άρον μετακινήσεις σε άλλα τμήματα, με τους επικουρικούς γιατρούς ενώ και στο θέμα των προμηθειών δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα ώστε να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις τα νοσοκομεία. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βλέπει κομματικές σκοπιμότητες σε πολλές περιπτώσεις εξ αυτών, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Έρχεται η πρώτη «φουρνιά» στα νοσοκομεία της Αττικής

ΕΟΠΥΥ: Συστήνεται επιτροπή για το clawback των γιατρών! Όλα τα ονόματα

ΕΟΠΥΥ: Έτσι θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία! Σύσκεψη με τις φαρμακοβιομηχανίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button