ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020! Μέτρα κατά του δημογραφικού

Με ένα βασικό μέτρο, αυτό της ενίσχυσης των οικογενειών που κάνουν παιδιά, επιδιώκει η κυβέρνηση να συμβάλει στη μείωση του δημογραφικού προβλήματος.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα καταβληθεί το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που καταρτίζει η κυβέρνηση για το δημογραφικό πρόβλημα.

Η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο Σκαι, υποστήριξε ότι τα μέτρα έχουν κοστολογηθεί και έχουν περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη στο 13%. Η Δόμνα Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θα λάβουν και μεγαλύτερα επιδόματα».

Κάτι που είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: «Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Κανένα επίδομα δεν καταργείται! Τι ανακοίνωσε για τα άτομα με αναπηρία»

Η υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε επίσης ότι θα ενισχυθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ για το επίδομα παιδιού τόνισε ότι «το κονδύλι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 960 εκατομμύρια».

Το δημογραφικό στο ανώτερο σημείο

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια εντείνεται το δημογραφικό πρόβλημα αφού με βάση εκτιμήσεις, πλέον οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Υπολογίζεται ότι ετησίως γεννιούνται πια 95.000 παιδιά (από 100.000 που ήταν πριν λίγα χρόνια), ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τις 100.000.

Δεν είναι τυχαίο ότι Ελλάδα θεωρείται πλέον γερασμένη χώρα, καθώς το 22% σχεδόν των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών, ενώ στο 3,5% φθάνει το ποσοστό όσων είναι άνω των 85 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button