Ειδήσεις Υγείας

Θολή όραση: Ποιες παθήσεις κρύβει;

Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον οφθαλμίατρο, για να προλάβετε τα χειρότερα .

Διαβάστε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που θολώνουν τα μάτια!

Ξηρότητα οφθαλμών

Αν κάθε φορά που θολώνει η όρασή σας, κλείνετε αντανακλαστικά τα μάτια σας και βλέπετε καλύτερα μετά, τότε μάλλον έχετε ξηρότητα στα μάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα για να βλέπετε καλύτερα.

Παίρνετε φάρμακα

Τα αντισταμινικά αλλά και τα χάπια για την υψηλή πίεση, τα υπνωτικά και όσα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία μπορούν να προκαλέσουν θολότητα στην όραση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αντιμετωπίσετε αυτές τις παρενέργειες.

 Δεν είναι καθαροί οι φακοί επαφής

Η κακή χρήση των φακών επαφής μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμένα μάτια και σοβαρές λοιμώξεις, ενώ αν παρατηρήσετε κόκκινα μάτια ή πόνο, απευθυνθείτε, αμέσως στον οφθαλμίατρό σας.

Έχετε πολύ υψηλό ζάχαρο

Η θολή όραση αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα του διαβήτη.  Διατηρείτε ελεγχόμενο το ζάχαρο για να αποφύγετε σοβαρές βλάβες στην όραση.

Έχετε καταρράκτη
Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, στους καπνίζοντες και σε όσους παίρνουν κορτικοστεροειδή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button