Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Καρκίνος του προστάτη: Οι τροφές ασπίδα κατά της νόσου!

Όλο και περισσότερες  επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, ενδέχεται να αποτελούν ασπίδα προστασίας στα προβλήματα υγείας του προστάτη.

Σύμφωνα με την Barbara Quinn, διατροφολόγο από Community Hospital of the Monterey Peninsula μια διατροφή η οποία περιέχει κοκκινωπά λαχανικά, όπως ντομάτες, βερίκοκα, καρπούζι και μερικά τροπικά φρούτα μπορεί να προστατεύσει τους άνδρες από την εκδηλωση της πάθησης.

Πράσινο τσάι

 

 

 

 

 

 

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες που καταπολεμούν διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου αυτού του προστάτη. Έτσι όσοι πίνουν τουλάχιστον τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Σολομός

 

 

 

 

 

 

 

Νέες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια, επιβραδύνουν την ανάπτυξη όγκων στον προστάτη.
Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση ψαριών όπως ο σολομός, μια φορά την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, ακόμη και αν κάποιος έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο.

Μπρόκολο

 

 

 

 

 

 

Το μπρόκολο περιέχει υψηλά ποσοστά σουλφοραφάνης και ινδόλες, τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης, έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button