ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα – Τι μελετούν οι ειδικοί

Υπ’ ατμόν είναι τα τελευταία 24ωρα οι ειδικοί επιστήμονες μετά την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων από τουρίστες.
Η χθεσινή επιδημιολογική καταγραφή απέδειξε άλλωστε ότι τα περισσότερα περιστατικά που καταγράφονται στη Ελλάδα προέρχονται από ξένους επισκέπτες. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα για τη Σερβία, παρά τις αντιδράσεις της Σερβικής κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι το τελευταίο 24ωρο από τα 43 κρούσματα στη χώρα, τα 20 ήταν από Σέρβους επισκέπτες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: «Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο- Κανένας νέος θάνατος»

Οι ειδικοί έχουν θέσει ως όριο συναγερμού τα 50 κρούσματα την ημέρα για αρκετές ημέρες. Στην περίπτωση αυτή θα επανεξετασθούν τα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν στην χώρα.

Η Σερβία

Πάντως από τις 6 Ιούλιου, η Ελλάδα απαγορεύει την πρόσβαση υπηκόων Σερβίας στη χώρα μας από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση εξαιτίας της έξαρσης κορωνοϊού στη γειτονική χώρα. Άλλωστε το Βελιγράδι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού εδώ και λίγα 24ωρα.

Ωστόσο η Σερβική πλευρά δεν φάνηκε ιδιαιτέρως …ικανοποιημένη από τη απόφαση της χώρας μας. Η σερβική κυβέρνηση τόνισε ότι η απόφαση αυτή βλάπτει κυρίως την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Ιβιτσα Ντάτσιτς, χαρακτήρισε «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» και εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη χώρα του.

Τέλος και στις πτήσεις

Αξιοσημείωτο είναι ότι απαγορεύονται φυσικά και οι πτήσεις από τη Σερβία.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μάλιστα ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για την έκτακτη αεροπορική οδηγία που ισχύει από τις 6 Ιουλίου και έως τις 15 Ιουλίου 2020 και αφορά στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στην χώρα μας, λόγω έξαρσης της πανδημίας στη γείτονα χώρα.

Πάντως αλλαγή της τελευταίας στιγμής έχουμε για το Ηνωμένο Βασίλειο αφού σχετικά με τις πτήσεις από και προς τη χώρα, αναθεωρήθηκε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών ισχύει πλέον έως την Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 23:59. Έτσι όλες οι πτήσεις προς και από τα Ελληνικά αεροδρόμια από τα αντίστοιχα Βρετανικά επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου 2020 χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button