ΆρθραΕμβόλιαΕμβόλια και ασθένειεςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σε αρχική φάση ακόμη οι μελέτες για το εμβόλιο! Πότε αναμένεται

Αργεί όπως φαίνεται το εμβόλιο που θα χτυπήσει τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο.
Παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων σε πολλές χώρες του πλανήτη, οι κλινικές μελέτες δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε οι ειδικοί να μπορούν να αποφανθούν για το πότε ακριβώς θα παραχθεί ένα εμβόλιο που θα προστατεύει από τον νέο κορονοϊό.

Γι αυτό άλλωστε και στη χώρα μας δίνεται βαρύτητα στο να βρεθεί ένα φάρμακο που να χτυπά τα βαριά συμπτώματα της λοίμωξης του κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ για την πειραματική χορήγηση αντισωμάτων που ξεκινά σε 7 νοσοκομεία: «Τσιόδρας: Ξεκινά η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων σε 7 νοσοκομεία»

Σε εξέλιξη οι έρευνες για να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Σε ότι αφορά στο εμβόλιο, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 60 διαφορετικά εμβόλια που δοκιμάζονται σε προκλινική φάση και τουλάχιστον 3, κατά άλλους 5, που δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες φάσης Ι.

Εμβόλιο σε αρκετούς μήνες

Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού αργεί ακόμη αφού θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες για να παραχθεί.

«Είναι τα πρώτα δεδομένα μελετών, τα οποία θα δείξουν αν οι άνθρωποι αναπτύσσουν επαρκή ανοσία με βάση αυτά που σας είπα για την ανοσία και τα αντισώματα, ώστε όταν εκτίθενται τον ιό να μην κολλούν.

Σε αρχικό στάδιο ακόμη οι έρευνες για να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Είναι νομίζω πολύ αρχικές οι παρατηρήσεις και έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα επιστημονικά. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε να πούμε ότι έχουμε ένα πετυχημένο εμβόλιο, θα περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα» εξήγησε.

Πάντως όποτε και να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό εκείνοι που θα εμβολιαστούν πρώτα θα είναι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» κατά του ιού. Και αυτό θα συμβεί προκειμένου να προστατευθεί το σύστημα υγείας και να μην καταρρεύσει εάν νοσήσουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button