ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λουκέτο στη Ρευματολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Κατέβασε ρολά η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας μετά από τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας,με συνέπεια οι ασθενείς από την Ανατ.Μακεδονία και τη Θράκη που αντιμετωπίζουν σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για εξέταση και θεραπεία.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ο ένας και μοναδικός, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιατρός Ρευματολόγος οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω εργασιακής εξουθένωσης. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί:Χωρίς ρευματολόγο το Νοσοκομείο Καβάλας! Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς της Βόρειας Ελλάδος

Έτσι πλέον εκατοντάδες ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς ενώ άλλοι που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν εγχύσεις βιολογικών παραγόντων οι οποίες γίνονται μόνο εντός Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί εδώ ότι η κλινική εξυπηρετούσε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, από όλη την Αν.Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα πραγματοποιούσε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες σε ασθενείς κάνοντας εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων (Ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ.).

Ποια είναι η λύση που βρήκε το Υπουργείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου;

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους ασθενείς να πηγαίνουν για εξέταση και θεραπεία από τη Θράκη στην Θεσσαλονίκη!!! Μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τα Νοσοκομεία υποδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις συνταγές φαρμάκων το 2019! Όλες οι πληροφορίες

Νέα πρωτόκολλα συνταγογράφησης για την πνευμονική υπέρταση! Όλες οι οδηγίες

Ειδικοί χώροι για ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών δημιουργούνται με το πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε! Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button