Ειδήσεις Υγείας

Μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή: Tips για να τους αντιμετωπίσετε φυσικά

Ο κύριος ένοχος για την εκδήλωση της κολπικής λοίμωξης είναι ο ζυμομύκητας Candida Albicans, ο οποίος σε συγκεκριμένες καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση του προβλήματος αυτού:

Αντιβιοτικά

Η λήψη αντιβίωσης μπορεί να απορρυθμίσει τη μικροχλωρίδα των γεννητικών οργάνων, εξουδετερώνοντας απαραίτητα βακτήρια και επιτρέποντας ταυτόχρονα στους μύκητες να αναπτυχθούν. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν μαζί μετα αντιβιοτικά να λαμβανετε και ένα συμπληρώματα προβιοτικών.

Συνθετικά και στενά εσώρουχα

Τα συνθετικά και στενά εσώρουχα, προωθούν την ανάπτυξη μυκήτων επειδή επιτρέπουν την άνοδο της θερμοκρασίας και την αύξηση των επιπέδων υγρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Διαβήτης.

Ο διαβήτης και ο προδιαβήτης συσχετίζονται με τις συχνές μυκητιάσεις, αφού οι μύκητες τρέφονται από τα σάκχαρα.

Τα ύπουλα συμπτώματα

Οι μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή εκδηλώνονται συνήθως με:

Έντονη φαγούρα (κνησμός), πόνος κατά την ερωτική επαφή, κάψιμο (καύσος) , κοκκίνισμα ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και οίδημα ή και συχνοουρία λόγω φλεγμονής. Προσοχή τα συμπτώματα αυτά δεν θα πρέπει να συγχέονται με συμπτώματα που προκαλούνται από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως είναι η γονόρροια και ο έρπης των γεννητικών οργάνων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button