ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινά η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας! Τι αλλάζει στο υπουργείο Υγείας

Ψηφιοποιημένες υπηρεσίες επιδιώκει να εγκαταστήσει στο σύστημα υγείας, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, μετά και τον σχετικό σχεδιασμό από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα δημιουργείται Αυτοτελής Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέσα από την οποία θα επιδιώξει η κυβέρνηση να ψηφιοποιήσει όλες τις διαδικασίες που αφορούν στο ΕΣΥ και όχι μόνο.

Ψηφιακό θέλει να γίνει το υπουργείο Υγείας

Ενδεικτική η περίπτωση των προμηθειών υγείας που θα περνούν σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, μέσα από τη νέα διεύθυνση του υπουργείου. Τα σχέδια πάντως έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr : «Ξεκινά η ψηφιοποίηση του υπουργείου Υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών! Τι σχεδιάζεται»

Ήδη το υπουργείο θα αποσπάσει από άλλες δημόσιες υπηρεσίες στο πλαίσιο της κινητικότητας, εργαζόμενους που είναι ειδικοί στην πληροφορική.
Μάλιστα απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της νέας οργανικής μονάδας που δημιουργείται στην Κεντρική Υπηρεσία, πρόσκληση που θα είναι ανοικτή έως το τέλος Ιανουαρίου.

Η απόσπαση των υπαλλήλων στην Αυτοτελή Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Υπηρεσίας, αφορά τόσο μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους όσο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Υπ.Υγείας.

Η χρονική διάρκεια των αποσπάσεων θα είναι ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για 3 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει η βαθμολογική εξέλιξη γιατρών στα επείγοντα λόγω διάταξης Πολάκη! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Μπάχαλο με τη συνταγογράφηση όσων έπαιρναν ΕΚΑΣ! Τι θα γίνει με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Τι είδε ο Κικίλιας στην Πάτρα; Όλες οι αλλαγές που έρχονται για γιατρούς και νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button