ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ξεκινούν τον επόμενο μήνα οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες για παιδιά! Όλες οι πληροφορίες

Δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες μέσω voucher από ιδιώτες γιατρούς θα μπορούν να έχουν τα παιδιά του Δημοτικού από τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, από τον Απρίλιο όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν ιδιώτες οδοντιάτρους, προκειμένου να κάνουν μία σειρά προληπτικές εξετάσεις και θεραπείες.

Πρόκειται για μία δωρεάν υπηρεσία, που έχει εξασφαλισθεί από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα δοθούν συνολικά για φέτος 40 εκατ. ευρώ. Δείτε ΕΔΩ το σύνολο των παροχών: «Δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη για 900.000 παιδιά από τον ΕΟΠΥΥ με το νέο έτος! Τι ετοιμάζεται»

Μεταξύ των υπηρεσιών που θα μπορούν να λαμβάνουν τα παιδιά είναι φθοριώσεις, καθαρισμοί και σφραγίσματα.

Σε τρεις ηλικιακές ομάδες

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το πρόγραμμα αφορά τρεις ηλικιακές ομάδες, 6 έως 7 ετών που θα μπουν σε μία διαδικασία αρχικής συμβουλευτικής, 8 έως 10 ετών, που είναι η μέση κατηγορία και λιγότερο επιβαρυμένη αν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα στις προηγούμενες ηλικίες, και 11 έως 12 ετών, όπου προβλέπεται και η δυνατότητα σφραγισμάτων.

Ήδη σύμφωνα με τον κ.Βαρδαρό έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τους οδοντιάτρους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες συμβάσεις με ιδιώτες οδοντιάτρους και να καθορισθούν οι αμοιβές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button