Ειδήσεις Υγείας

Ουρολοίμωξη: Φυσικές θεραπείες για ταχύτερη ανακούφιση

Σύμφωνα με έρευνες πάνω από 8 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ παθαίνουν κάποιου είδους ουρολοίμωξη σε ετήσια βάση και το 20% αυτών των γυναικών θα πάθει και μια δεύτερη ουρολοίμωξη μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί προτείνουν ακόμη τρεις φυσικούς τρόπους, που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη θεραπεία της ουρολοίμωξης.

Χυμός μούρων

χυμός κρανμπερι

 

 

 

 

 

 

Ο χυμός των μούρων είναι μια ευρέως διαδεδομένη σπιτική θεραπεία για μια απλή ουρολοίμωξη. Επιστημονικές μελέτες, έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του χυμού αυτού τόσο στη θεραπεία όσο και την πρόληψη της ουρολοίμωξης. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο χυμός μούρων δεν μπορεί να βοηθήσει όλους όσους πάσχουν από ουρολοίμωξη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρει ανακούφιση.

Προσοχή γιατί πρέπει ο χυμός να είναι 100% φυσικός και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, για να βοηθήσει στην εξόντωση των βακτηρίων.

Βιταμίνη C

πορτοκάλια

 

 

 

 

 

 

Αν και αντενδείκνυται για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 4.000 mg βιταμίνης C την ημέρα για να κρατήσετε τα βακτήρια μακριά.

Φάτε προβιοτικά

γιαούρτι

 

 

 

 

 

 

Τα προβιοτικά προϊόντα είναι ευεργετικά για την υγεία του παχέος εντέρου ενώ μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της οξύτητας στην περιοχή, όπου εμφανίζεται η ουρολοίμωξη, σταματώντας την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Νερό, νερό, πολύ νερό!

νερό

 

 

 

 

 

 

Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό για να ανακουφιστείτε γρήγορα από την ουρολοίμωξη. Τα πολλά υγρά θα βοηθήσουν να αποβληθούν τα βακτηρίδια ταχύτερα από το ουροποιητικό σύστημα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button