ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πέτσας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους αν χρειαστεί

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Όπως προανήγγειλε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Για τον κορονοϊό  είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση αυτή είπε ότι οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν θα αποφασίσουν πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.

Παράλληλα, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές, μέχρι και τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Η κατάσταση των κρουσμάτων στη χώρα

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας  σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 4.193. 2.457 έχουν αναρρώσει, 1.040 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή 494 θεωρούνται ενεργά κρούσματα, 93 νοσηλεύονται, 12 σε ΜΕΘ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button