Ειδήσεις Υγείας

Πονοκέφαλος και ημικρανία: Αυτές είναι οι … περίεργες αιτίες!

Ο πονοκέφαλος αλλά και η ημικρανία ταλαιπωρούν καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Εκτός από τους γνωστούς λόγους που προκαλούν τον πονοκέφαλο οι επιστήμονες της mayo clinic κατέγραψαν και άλλους παράγοντες που ενοχοποιούνται για αυτή την κατάσταση που ίσως να μην είχατε φανταστεί ποτέ.

Καιρός

Οι απότομες αλλαγές του καιρού σχετίζονται με τον πονοκέφαλο. ‘Ερευνες έχουν δείξει ότι οι μεταβολές του καιρού, οι ηλιόλουστες μέρες, η υψηλή υγρασία, οι βροχές αλλά και ο δυνατός άνεμος μπορεί επίσης να προκαλέσουν ημικρανίες!

Έντονες μυρωδιές

Οι έντονες μυρωδιές που αναδύουν ορισμένες βαφές μαλλιών, κάποια αρώματα αλλά και ορισμένα είδη λουλουδιών μπορεί να εντείνουν τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία.

πονοκεφ

 

 

 

 

 

Αξεσουάρ μαλλιών

Ο τρόπος που δένετε τα μαλλιά σας ειδικά εάν είναι σφικτός, επηρεάζει το πόσο συχνούς πονοκεφάλους έχετε.

Σωματική άσκηση

Η εντατική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος, αλλά και του σεξ, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Αυτοί οι τύποι πονοκεφάλου είναι πιο συχνοί σε άτομα που παθαίνουν πιο εύκολα ημικρανίες.

Κακή στάση σώματος

Μπορείτε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, κάνοντας αλλαγές στον χώρο εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε μια καρέκλα με καλή στήριξη χαμηλά στην πλάτη. Μην καμπουριάζετε τους ώμους σας, και ποτέ μην κρατάτε το τηλέφωνο ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο σας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button