Ειδήσεις Υγείας

Πρήξιμο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού: Πότε είναι ανησυχητικό;

Ο πόνος και το πρήξιμο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι βασικό σύμπτωμα της ουρικής αρθρίτιδας, η οποία εκδηλώνεται όταν είναι αυξημένο το ουρικό οξύ στο αίμα. Η πάθηση είναι επίσης γνωστή ως ποδάγρα.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας που χαρακτηρίζεται από το αυξημένο ουρικό οξύ στο αίμα και τον επακόλουθο σχηματισμό κρυστάλλων στις αρθρώσεις και κυρίως στα κάτω άκρα. Έτσι όταν το ουρικό οξύ είναι αυξημένο, μπορεί να σχηματίσει κρυστάλλους στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται πόνος, ακαμψία και οίδημα.

Τι να κάνετε

Μείωση του σωματικού βάρους

Για τα άτομα με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, απαιτείται σταδιακή απώλεια βάρους μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής άσκησης.

Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ: Τα αλκοολούχα ποτά και κυρίως η μπύρα περιέχουν υψηλά επίπεδα πουρινών, ένα είδος οργανικών ενώσεων που συμβάλλουν στην εκδήλωση της ουρικής αρθρίτιδας.

Κατανάλωση πολλών υγρών

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού εξασφαλίζει πως τα νεφρά απομακρύνουν αποτελεσματικότερα το ουρικό οξύ από το σώμα. Θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών, προερχόμενα από το νερό, τα φρούτα, τα λαχανικά και κάθε είδους ποτά χωρίς ζάχαρη και τεχνητά πρόσθετα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button