ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόστιμα με…μπόνους στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά σαφάρι ελέγχου σε γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά

Ακόμη και προμήθεια 2% θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο προσωπικό του προκειμένου να επιβάλει πρόστιμα και να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του.

Ειδικότερα με τροπολογία που εντάχθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και ειδικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται ότι ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά ελέγχους προκειμένου να …τσιμπήσει τους παραβάτες ιδιώτες παρόχους του δηλαδή γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κ.λ.π.

Βέβαια κάπου εδώ ο οργανισμός φαίνεται να ξεχνά ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ δέχονται και συνεχή κουρέματα με υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων ( Rebate-claw back).

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εφαρμόζει ελέγχους προκειμένου να εντοπίσει και να αποτρέψει παραβατική συμπεριφορά εκ μέρους των παρόχων του. Τα ποσά που προκύπτουν από ποινές ή εκπτώσεις βάσει των ελέγχων εισπράττονται ή συμψηφίζονται και εν συνεχεία κατανέμονται σε ειδικό ΚΑΕ, ο οποίος, με απόφαση του Δ.Σ, δύναται να χρησιμοποιηθεί σε ετήσια βάση για αναπτυξιακούς σκοπούς του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση: δύο τοις εκατό (2%) του ποσού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια (4 εκατ.) ευρώ, διανέμεται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ανωτέρω ελέγχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας

Ξεκινά «νέο πλαφόν» στη συνταγογράφηση φαρμάκων! Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button