ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες

Και αυτό επειδή μαζί με τα ταμεία του κράτους θα φθάσουν και στον ΕΟΠΥΥ έστω λίγα πρώτα εκατομμύρια ευρώ, που θα δώσουν μια ανάσα σε γιατρούς, κλινικές, εταιρείες και διαγνωστικά κέντρα.

Και βέβαια δεν είναι μόνο οι πάροχοι που περιμένουν με αγωνία τα χρήματα της δόσης. Και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ περιμένει εναγωνίως να γεμίσουν τα ταμεία του Οργανισμού, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες άδειασαν τελείως και από τα τελευταία αποθεματικά, τα οποία δόθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για μισθούς και συντάξεις. Διαβάστε ΕΔΩ πως …πέταξαν τα τελευταία αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ: “Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του”

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ χρωστά συνολικά 1,8 δις ευρώ σε ιδιώτες από τις υπηρεσίες που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια χωρίς να τους πληρώσει. Ωστόσο με τη συμφωνία δε θα δοθεί όλο το πόσο που οφείλεται.

Μόλις έρθει το πολυπόθητο ρευστό από τους δανειστές, θα ακολουθήσει αμέσως –λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.grυπουργική απόφαση για την παραχώρηση στον ΕΟΠΥΥ 400 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τα χρήματα που θα δοθούν σε πρώτη φάση για την εξόφληση των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού.

χρηματα

Προορίζονται δηλαδή για οφειλές που έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο το 90% των οφειλών του σε ιδιώτες αφήνοντας το 10% για περαιτέρω ελέγχους.
Από το ποσό αυτό θα εισπράξουν γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές αλλά και μεταξύ άλλων φαρμακευτικές εταιρείες για χρέη από το 2010.

Να σημειωθεί ότι οι οφειλές θα πρέπει να έχουν «ενταλματοποιηθεί» να έχουν δηλαδή ελεγχθεί και εκδοθεί τα σχετικά εντάλματα, διαφορετικά δε θα δοθούν τα χρήματα.

Στο παρελθόν εξάλλου είχαν επιστραφεί ακόμη και 80 εκατ. ευρώ από ιδιωτικούς φορείς που εισέπραξαν τα χρέη τους από τον ΕΟΠΥΥ αλλά χωρίς προηγουμένως να έχουν εκδοθεί τα σχετικά εντάλματα.
Διαδικασία που θεωρείται μη συμβατή με τις πληρωμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

ΕΟΠΥΥ: Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος για πληρωμές γιατρών, κλινικών, διαγνωστικών

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικά τα αιτήματα για πληρωμές από όλους! Τι αλλάζει

Πρόστιμα με…μπόνους στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά σαφάρι ελέγχου σε γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button