Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πότε το σεξ προκαλεί πονοκέφαλο;

Υπολογίζεται ότι το 20% του πληθυσμού υποφέρει από πονοκέφαλο. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι κυρίως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το έντονο στρες αλλά και το… σεξ. Οι ειδικοί ανακάλυψαν τη νέα αυτή μορφή πονοκεφάλου, η οποία εκδηλώνεται πριν ή μετά τη σεξουαλική επαφή ονομάζοντάς την ως ”κεφαλαλγία της συνουσίας”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο πονοκέφαλος αυτός δε προκαλεί ανησυχία. Έχει βρεθεί ότι εμφανίζεται πιο συχνά στους άνδρες και ιδιαίτερα σε όσους μπορεί να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό αρχίζει ξαφνικά και η έναρξή του τοποθετείται μερικά δευτερόλεπτα μετά από τον οργασμό. Μάλιστα άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι συνήθως αφορούν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παράλληλα προβλήματα ημικρανίας ενώ μπορεί να συντρέχουν και λόγοι κληρονομικότητας.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα πρέπει να ”κόψουμε” το σεξ! Παρά την έντασή τους, έχει βρεθεί πως οι εν λόγω πονοκέφαλοι αντιμετωπίζονται εύκολα με φαρμακευτικές παρεμβάσεις που εφαρμόζονται συνήθως στο συγκεκριμένο σύμπτωμα. Οι ειδικοί βέβαια εφιστούν την προσοχή και τονίζουν τη σημασία της ιατρικής εξέτασης σε όσους εμφανίζουν την ενόχληση για διερεύνηση τυχόν άλλων προβλημάτων. Επίσης συστήνουν να αποφεύγεται οποιαδήποτε νέα σεξουαλική δράση μέχρι να υποχωρήσει εντελώς ο πονοκέφαλος. Διαφορετικά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστούν ξανά τα ίδια συμπτώματα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button