Στην αναμονή «γαλάζια» στελέχη για μία θέση Διοικητή Νοσοκομείου! Όλο το παρασκήνιο, οι πιέσεις και οι γκρίνιες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αναβρασμός επικρατεί στα γαλάζια στελέχη, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν διορισθεί και οι Διοικητές Νοσοκομείων μετά τους Διοικητές των ΥΠΕ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Έρχονται οι Διοικητές Νοσοκομείων μετά τους Διοικητές των ΥΠΕ! Όλες οι πληροφορίες»

Τα τηλέφωνα στα γραφεία του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν τόσο από ενδιαφερόμενους, όσο και από άλλους υψηλόβαθμους που επιδιώκουν να …τακτοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται με κάθε κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα και βέβαια έγινε και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και απομάκρυνε τους προηγούμενους Διοικητές Νοσοκομείων.

Βέβαια οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, είναι να ακολουθηθεί μια απολύτως διάφανη διαδικασία προκήρυξης με αυστηρά κριτήρια που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα πτυχία, γνώσεις και εμπειρία.

Ωστόσο, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι κυβερνήσεις επιλέγουν τουλάχιστον τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, να τα αναλάβουν στελέχη που είναι κοντά στην πολιτική τους, ώστε να μπορούν να εφαρμοσθούν και με άνεση οι όποιες μεταρρυθμίσεις επιδιωχθούν.

Η τράπουλα πάντως έχει αρχίσει να μοιράζεται ,λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, αφού ήδη έχουν επιλεγεί δύο τρία βασικά πρόσωπα που θα κυριαρχήσουν στο ΕΣΥ της Αττικής και στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά  με μεγάλη γνώση στα δημόσια Νοσοκομεία, αφού έχουν ξαναπεράσει από ανάλογες θέσεις. Μάλιστα για τρία από αυτά τα πρόσωπα φαίνεται ότι έχει δοθεί και το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλωστε στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας αναμένεται να εφαρμοσθούν πρώτα οι αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και περιλαμβάνουν βασικά τη Σύμπραξη του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ). Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις πληροφορίες: «Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Με γκρίνια τα γαλάζια στελέχη

Από την άλλη πάλι και η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να αποφεύγει τις γκρίνιες από τα κομματικά της στελέχη για διορισμούς που δεν είναι κομματικοί. Μετά τις γκρίνιες που διατυπώνονταν τις προηγούμενες ημέρες για κάποια πράσινα στελέχη που έλαβαν υψηλές θέσεις και στο χώρο της Υγείας, οι γκρίνιες δεν αποφεύχθηκαν και με τους Διοικητές των ΥΠΕ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαρρέουν τις διαμαρτυρίες τους για τις επιλογές των προσώπων, οι οποίες να σημειωθεί ότι είχαν τη σφραγίδα του Κ. Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ που υπήρξε συνεργάτης του υπουργού Υγείας από την εποχή που ήταν στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Μάλιστα λέγεται ότι μέσα στους διαμαρτυρόμενους είναι και πολλοί βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι οι επιλογές σε πρόσωπα γίνονται κεντρικά, χωρίς να εκτιμηθούν οι θέσεις των στελεχών του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα

Ένας αστυνομικός, ένας πρώην συνεργάτης του Πολάκη και ένας «παλιός» στη Διοίκηση των ΥΠΕ! Τα νέα πρόσωπα της Υγείας

Παρασκήνια: Αναβρασμός και γκρίνιες στα γαλάζια στελέχη για τους πράσινους διορισμούς και στην Υγεία!

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα