Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Στομαχόπονος: Τι να τρώτε για να μην πονάτε

Πριν απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό ώστε να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία δείτε ποιες τροφές μπορούν να καταπραύνουν τον πόνο αν δεν συντρέχουν παθολογικές αιτίες.

Τσάι δυόσμου

Μελέτη, μάλιστα, έχει δείξει ότι ο δυόσμος ενεργοποιεί κάποιου είδους κανάλι στο έντερο το οποίο μειώνει τον πόνο, ενώ έχει βοηθητική δράση και στη ναυτία.

Μπανάνες

Το αγαπημένο αυτό φρούτο των παιδικών μας χρόνων εκτός του ότι χωνεύεται εύκολα και μας γεμίζει ενέργεια, κάνει καλό και σε περιπτώσεις στομαχικών ενοχλήσεων λόγω της πεκτίνης, η οποία βοηθά στην εξομάλυνση των κινήσεων του εντέρου. Δοκιμάστε την σε περιπτώσεις πόνου, χωρίς όμως να το παρακάνετε.

Ρύζι

Οι πατάτες, η βρώμη και το ρύζι διευκολύνουν την πέψη, ενώ έχουν και καταπραϋντική δράση. Έρευνα έχει δείξει ότι οι τροφές αυτές δεν παραμένουν για πολύ ώρα στο στομάχι και έτσι δεν προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ενώ ταυτόχρονα απορροφούν και τα γαστρικά υγρά.

Μήλα

Όταn o πόνος στο στομάχι σας ταλαιπωρεί το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε στο πιάτο σας μήλα τα οποία λόγω της πηκτίνης που περιέχουν μπορεί να σας ανακουφίσουν από τον και φτιάξτε πουρέ στο μπλέντερ. Ο πουρές τους χωνεύεται εύκολα, απαλύνει τη διάρροια, ενώ η πεκτίνη τους κάνει καλό σε περιπτώσεις πόνου στομαχιού λόγω δυσκοιλιότητας –σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να φάτε σκέτο το μήλο, χωρίς να το πολτοποιήσετε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button