ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Με μια διάταξη που αναμένεται να εισαχθεί την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, διευρύνεται ο κύκλος των ανθρώπων συμβούλων που προσλαμβάνονται στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα με μια φωτογραφική διάταξη που περνά στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία λίγο πριν την ψήφισή του, συστήνονται 5 νέες θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών ή Ειδικών Συνεργατών «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης για την κάλυψη των αναγκών του Προέδρου».

Όπως προβλέπεται στη νέα διάταξη που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο οι σύμβουλοι θα αμείβονται όπως οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών και των γενικών γραμματέων, ενώ η θητεία τους θα λήγει χωρίς αποζημίωση με την αποχώρηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Το HealthReport.gr με ρεπορτάζ του είχε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι Σύμβουλοι στον ΕΟΠΥΥ …πάνε κι έρχονται, υποκαθιστώντας ακόμη και παλιά στελέχη του Οργανισμού, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά το είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Στη παράγραφο που αντικαθιστά παλαιότερη ρύθμιση προβλέπεται χαρακτηριστικά: «Στον ΕΟΠΥΥ συστήνονται πέντε θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών ή Ειδικών Συνεργατών κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης για την κάλυψη των αναγκών του Προέδρου.

Οι ανωτέρω Ειδικοί Σύμβουλοι ή Επιστημονικοί ή Ειδικοί Συνεργάτες πρέπει να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής.
Προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Με τη λήξη της θητείας του Προέδρου η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως και αζημίως για τον ΕΟΠΥΥ.

Οι αποδοχές των Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών ή Ειδικών Συνεργατών είναι ίδιες με αυτές των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων των μελών της κυβέρνησης, Υφυπουργών, και Γενικών Γραμματέων.

Για την υποβοήθηση του έργου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ επιτρέπεται η απόσπαση μέχρι 2 υπαλλήλων του Δημοσίου με κοινή απόφαση των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών».

Με τη νέα διάταξη υπολογίζεται ότι η αύξηση που θα λάβουν στο μισθό τους οι υπάρχοντες σύμβουλοι, (3 τον αριθμό) αλλά και οι νέοι που θα προσληφθούν θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30%, ενώ βασική προϋπόθεση είναι το πτυχίο, αλλά όπως πάντα σε προσλήψεις τέτοιου τύπου η κομματική και …φιλική ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: «Μας κάνουν μπούλινγκ ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοί του»! Πως τους έκοψαν και τα email

Άρχισαν οι παραιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί στέλεχος του Οργανισμού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button