ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίζουν γιατροί-υγειονομικοί κατά του ασφαλιστικού! Όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Και πώς να πεισθούν άλλωστε αφού οι αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί στα …Τάρταρα τα οικονομικά των γιατρών και όχι μόνο.

Γι αυτό και οι γιατροί μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες της Υγείας, τους φαρμακοποιούς, τους φυσικοθεραπευτές κ.α. συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού.
Έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όλοι οι γιατροί της χώρας θα συμμετάσχουν στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Ταυτόχρονα γίνεται αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς, αναφέρει ο ΠΙΣ.

Στη συνέχεια θα γίνει Γενική Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου 2016 όπου το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ο Π.Ι.Σ. και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σημειώνουν ότι «εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button