ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Τσιόδρας: Τι φάρμακα θα δώσουμε σε γιατρούς για νοσηλευτές για προφύλαξη!

Στο μεγάλο θέμα των ημερών που απασχολεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόσφατα ο καθηγητής κ.Τσιόδρας είχε δηλώσει ότι θα χορηγηθεί μία ειδική προφυλακτική θεραπεία στους ανθρώπους που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή μέσα στα νοσοκομεία.

Μία δήλωση που είχε προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αφού δεν γνωρίζουν τι θα τους χορηγηθεί ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν αντιδράσεις και από πολίτες σχετικά με το αν θα μπορούσε αυτό το φαρμακευτικό σχήμα να χορηγηθεί και στον γενικό πληθυσμό. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο κ.Τσιόδρας πρόσφατα: “Τσιόδρας: Έρχεται ειδική φαρμακευτική αγωγή για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό!”

Προεκθεσιακή προφύλαξη

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε σήμερα ότι έχει επιλεγεί εκτός των άλλων να χορηγηθεί η χλωροκίνη στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, πιθανώς σε συνδυασμό και με άλλα σκευάσματα τα οποία θα περιορίζουν μία φλεγμονή. Κάτι όμως που θα αποφασίσει οριστικά η αρμόδια επιτροπή των ειδικών αύριο.

Ελλείψεις φαρμάκων

Η λήψη του φαρμακευτικού σχήματος θα είναι προαιρετική, ενώ όποια και να είναι η τελική επιλογή θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση του προσωπικού για τυχόν παρενέργειες.

Το μόνο βέβαιον είναι πως το σχήμα που θα δοθεί θα είναι απολύτως ασφαλές σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, ενώ θα χορηγηθεί σε όποιον το επιθυμεί για 8 με 12 εβδομάδες όσο δηλαδή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα μας.

Πρόκειται ουσιαστικά – όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας- για προεκθεσιακή προφύλαξη που ακολουθείται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ θα επιλεγούν φάρμακα φθηνά όπως η χλωροκίνη που είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα πάντως ξεκινά και η χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι και όχι σε νοσοκομείο. Το θεραπευτικό σχήμα θα είναι το ίδιο με αυτό που χορηγείται στα νοσοκομεία, αλλά με αυστηρά επιδημιολογικά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας: Ξεκινά η χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων σε νοσηλευόμενους και σε ασθενείς στο σπίτι!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button