ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για τη διανομή ακριβών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Υπογράφηκε μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) η συλλογική σύμβαση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από ιδιωτικά φαρμακεία.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα από τα ιδιωτικά φαρμακεία! Όλη η διαδικασία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Βέβαια όσοι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να το δηλώσουν. Έτσι εντός 15 ημερών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης στους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει πως θα χρειασθούν αρκετές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει η διανομή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν για έναν χρόνο τα ακριβά φάρμακα στους ασθενείς από τους φαρμακοποιούς! Τι αποφάσισαν

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button