ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οι διαιτολόγοι στα Γυμναστήρια! Στο πόδι ο κλάδος

Τις οργισμένες αντιδράσεις των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων προκάλεσε η διάταξη νόμου σε σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, που δίνει το δικαίωμα σε όσους δεν έχουν νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να παράσχουν υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης και διαιτολογίας στα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

Έτσι μετά τους φαρμακοποιούς και τους φυσικοθεραπευτές η επίμαχη διάταξη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στον κλάδο των διαιτολόγων οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση απόσυρσή της καθώς τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κόντρα υπ. Υγείας-υφυπ. Αθλητισμού για τις βιταμίνες στα γυμναστήρια! Τι δήλωσε ο Αν. Ξανθός

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων επισημαίνει ότι το άρθρο 74 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», δίνει το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου σε άτομα που στερούνται της βασικής εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο τομέα πράγμα που μπορεί να υπονομεύσει την δημόσια υγεία.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η άσκηση του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κατοχυρώνεται μετά από επαρκείς σπουδές 4ετούς φοίτησης, καθώς και οργανωμένη πρακτική άσκηση διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται από κανένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η απόκτηση, δε, ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δεν εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα σε κανένα επάγγελμα.

Για τους παραπάνω λόγους καλεί την ηγεσία του υπ. Υγείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία αποσύροντας τη συγκεκριμένη διάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισήμως οι βιταμίνες στα γυμναστήρια! Η διάταξη που άναψε φωτιές στους φαρμακοποιούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button