Ειδήσεις Υγείας

Τι προκαλεί το κρύο στο σώμα;

Όταν ο υδράργυρος δείξει μείον τότε, το σώμα προσπαθεί να κρατηθεί ζεστό για να αποτρέψει τα εσωτερικά όργανα να κρυώσουν.

Ιδιαίτερα οι πάσχοντες από καρδιαγγειακή νόσο κινδυνεύουν περισσότερο από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ανήκετε στην ομάδα αυτή αποφύγετε το περπάτημα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Υποθερμία

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος πέφτει κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου τότε το σώμα δε μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια για να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία του με συνέπεια να εκδηλώνεται υποθερμία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έλλειψη συντονισμού, διανοητική σύγχυση, πιο αργές αντιδράσεις, ρίγος και υπνηλία ενώ στις ομάδες υψηλού κινδύνου βρίσκονται τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με καρδιακή νόσο.

Πίεση

Ο κρύος καιρός αυξάνει την πίεση του αίματος και κάνει το αίμα στις φλέβες πιο παχύρρευστο. Για το λόγο αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τις μετακινήσεις.

Άλλες  αβλαβείς, καταστάσεις που προκαλεί το κρύο είναι  η κνίδωση, η φαγούρα στα μάτια ή ο ρινικός ερεθισμός αλλά  και οι αναπνευστικές δυσκολίες.

Τι να κάνετε

 

Φροντίστε να φοράτε πολλά στρώματα ρουχισμού και όχι ένα χοντρό πουλόβερ!

Φορέστε καπέλο, σκουφί ή μαντίλι στο κεφάλι

Κρατήστε τα χέρια και τα πόδια σας ζεστά

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button