Υπ’ ατμόν οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Τι αποφάσισαν σε γενική συνέλευση
Με το φόβο μιας πιθανής κόπωσης του κλάδου από συνεχείς κινητοποιήσεις και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να καθυστερήσει να φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, οι γιατροί όλης της χώρας παραμένουν με τα όπλα ανά χείρας.
Στη γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των ιατρικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, οι γιατροί αποφάσισαν ουσιαστικά να περιμένουν τις όποιες κινήσεις της κυβέρνησης.
Βέβαια συνεχίζουν τις επόμενες ημέρες να είναι σε …αλέρτ οργανώνοντας διάφορες μορφές κινητοποιήσεων έως ότου οριστικοποιηθεί το θέμα του ασφαλιστικού.
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξουσιοδότησε τους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας να είναι σε ετοιμότητα δημιουργώντας νέο πλάνο κινητοποιήσεων με βασικό αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
Το μήνυμα που περνούν στην κυβέρνηση οι γιατροί είναι ουσιαστικά, “είμαστε εδώ και επανερχόμαστε σύντομα με σκληρότερες κινητοποιήσεις” εάν δεν αλλάξουν οι προθέσεις για το ασφαλιστικό.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της κρίσης που προέκυψε, δεδομένου ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να καθυστερήσει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να καταγραφεί κόπωση στον κλάδο αν κρατήσουν πολύ οι κινητοποιήσεις.
Πάντως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης κατά την εισήγησή του επεσήμανε πως οι γιατροί δε θα πρέπει να τα παρατήσουν και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μαζί με τους αγρότες και τους υπόλοιπους κλάδους, δεδομένου πως το μέτωπο κατά του ασφαλιστικού ενισχύεται μέρα με τη μέρα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστίθεται στο απεργιακό κύμα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και Γ.Γ. του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι νομοσχέδιο προς στιγμήν δεν υπάρχει, καθώς πρόκειται για το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Στη βάση αυτή θα μπορούσε ουσιαστικά να ξεκινήσει διάλογος από την αρχή με την κυβέρνηση δεδομένου ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι υπό κατάρρευση.