Ειδήσεις Υγείας

Ορμονικές διαταραχές: Δείτε τα συμπτώματα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Δείτε τα συμπτώματα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει με τις ορμόνες ώστε να πάρετε άμεσα μέτρα

Διαταραχές κύκλου

Οι διαταραχές στην έμμηνο ρύση ίσως αποτελεί σημάδι ότι υφέρπει κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Διαταραχές ύπνου

Οι ορμονικές διαταραχές μπορεί επίσης να προκαλούν εφίδρωση στη διάρκεια του ύπνου αλλά και εξάψεις με αποτέλεσμα επίσης ανήσυχο ύπνο.

Ακμή

Η υπερβολική έκκριση της «αρσενικής» ορμόνης στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα την ακμή.

Στομαχικές διαταραχές

Στην περίπτωση που οι ορμόνες δεν λειτουργούν σωστά τότε οι πάσχοντες μπορεί να αντιμετωπίσουν ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα και να οδηγήσει στην εμφάνιση διάρροιας, στομαχικού άλγους, φουσκώματος και ναυτίας.

Συνεχής κούραση

Το αίσθημα της κούρασης αν και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος μπορεί να υποκρύπτει ορμονικά προβλήματα. Και αυτό γιατί η υπολειτουργία του θυροειδούς αδένα επίσης μπορεί να μας δημιουργεί το αίσθημα ατονίας. Μια απλή εξέταση αίματος θα μας δώσει τις πολύτιμες απαντήσεις.

Διαταραχές στην όρεξη

Όταν οι ορμόνες υπολειτουργούν μπορεί είτε να παίρνουμε είτε να χάνουμε βάρος με ανεξέλεγκτες συχνά συνέπειες, για αυτό καλό είναι αν παρατηρήσουμε αλλαγές στην όρεξή μας , να απευθυνθούμε στον γιατρό για να μας κατευθύνει προς τις απαραίτητες για το ιστορικό μας εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button