Η φωνή του ασθενούς

4ο Φεστιβάλ Αγάπης:«Διαφορετικές δυνατότητες – Ίδια δικαιώματα»

Με σεβασμό στα Δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, όπως αυτά διατυπώνονται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1959) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προωθεί, και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στην τοπική κοινωνία, την Ιδέα της Αποδοχής του Διαφορετικού και της αναγνώρισης των Δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Οικονόμου Γαρυφαλλιά. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, 5:00μμ-10:00μμ, στο χώρο του σχολείου.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών προστατεύει τα δικαιώματα όλων των μαθητών του στη μόρφωση, στην έκφραση και στις ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την αναπηρία τους.

«Στο φετινό μας Φεστιβάλ», επισημαίνει η κ. Οικονόμου, «γιορτάζουμε την αξιοπρέπεια της Ετερότητας, δίνουμε έμφαση στα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε την ισότιμη παρουσία και πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολείο. Συνεργαστήκαμε με την Κίνηση «Δημότες των Αχαρνών», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Αχαρνών και με πλήθος άλλων φορέων και συλλόγων που ευαισθητοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εμφανίσεις μουσικών και χορευτικών σχημάτων, παρέλαση όλων μας στους δρόμους γύρω από το σχολείο και θα ακολουθήσει πάρτι με την DJ Boom.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button