Επιχειρηματικά Νέα

AbbVie & Allergan : Ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά φροντίδας υγείας

Την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη αναμένεται να λάβει η εταιρεία που θα προκύψει με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Allergan -η οποία είναι και η παρασκευάστρια του Botox- από την αμερικανική Abbvie.

Όπως, μάλιστα, επεσήμανε σε πρόσφατη εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Allergan Hellas και υπεύθυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο, Ιωάννης Μπεσσής, η  ολοκλήρωση του deal, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2020.

Ο κ. Γιάννης Μπεσσής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allergan Hellas αναφέρθηκε στην ιστορία, τις αξίες και τις δραστηριότητες της εταιρείας τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπεσσής, η Allergan αποτελεί σήμερα ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά φροντίδας υγείας, καλύπτοντας όλα τα στάδια παραγωγής ενός φαρμακευτικού προϊόντος (από την έρευνα και ανάπτυξη έως την παραγωγή και εμπορική διάθεση).

Η Allergan έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 50 καινοτόμων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων καλύπτοντας 7 θεραπευτικές κατηγορίες. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην καινοτόμο φαρμακευτική έρευνα, εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό μοντέλο Έρευνας & Ανάπτυξης «Ανοιχτή Επιστήμη», έχοντας σήμερα περισσότερα από 60 προγράμματα ανάπτυξης νέων προϊόντων σε εξέλιξη.

Στην Ελλάδα, η Allergan Hellas ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει 10 κορυφαία προϊόντα στις κατηγορίες της Οφθαλμολογίας, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της Αισθητικής Ιατρικής. Σημειώνεται ότι το διάστημα 2016-2018 περισσότεροι από 276.000 ασθενείς με οφθαλμολογικές και νευρολογικές παθήσεις στην Ελλάδα ωφελήθηκαν από τις καινοτόμες θεραπείες της Allergan, ενώ περισσότεροι από 1.600 Επαγγελματίες Υγείας εκπαιδεύθηκαν στις βέλτιστες πρακτικές και στην αποτελεσματική και ασφαλή χρήση των προϊόντων της.

«Η κουλτούρα της Allergan αποτυπώνεται στο μήνυμα BOLD FOR LIFE που σημαίνει ότι βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, συνομιλούμε μαζί τους, προωθούμε καινοτόμες ιδέες και τους προσφέρουμε την εκπαίδευση που τους βοηθά να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τους ασθενείς τους. BOLD FOR LIFE σημαίνει ότι δεν κάνουμε κανέναν συμβιβασμό ως προς την ποιότητα των προϊόντων μας και την ασφάλεια των ασθενών» τόνισε ο κ. Μπεσσής ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Η 1η θεματική ενότητα του Media Workshop ήταν αφιερωμένη στη θεραπευτική κατηγορία της Οφθαλμολογίας. Η Άννα – Μαρία Κόλλια, Senior Manager, Medical Affairs, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου ένα από τα βασικά προϊόντα που δικαιολογούν την ηγετική θέση της εταιρείας στην Οφθαλμολογία. Πρόκειται για το μοναδικό στην Ελλάδα, βιοδιασπώμενο ενδοϋαλοειδικό εμφύτευμα βραδείας αποδέσμευσης δεξαμεθαζόνης. Όπως εξήγησε η κα. Κόλλια, ο καινοτόμος μηχανισμός δράσης του προϊόντος και η βραδεία αποδέσμευση της δεξαμεθαζόνης οδηγούν σε βελτίωση της όρασης του ασθενούς, χωρίς να απαιτείται μεγάλος αριθμός εφαρμογών.

Συνεχίζοντας στη 2η θεματική ενότητα, η οποία ήταν αφιερωμένη στη Νευρολογία, η κα. Κόλλια αναφέρθηκε στη βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (αλλαντική τοξίνη), το προϊόν – σταθμό της Allergan στη συγκεκριμένη θεραπευτική κατηγορία. Ειδική αναφορά έγινε σε δύο παθήσεις, στις οποίες ενδείκνυται η χρήση της αλλαντικής τοξίνης, την εστιακή σπαστικότητα μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τη χρόνια ημικρανία.

Όπως ανέφερε η κα. Κόλλια, η αλλαντική τοξίνη της Allergan χορηγείται σε 31 προκαθορισμένα σημεία του προσώπου, του τριχωτού της κεφαλής και του αυχένα, δρα στοχευμένα στα νευρικά κύτταρα αναστέλλοντας τα σήματα που προκαλούν πόνο και συμβάλλοντας στην πρόληψη της χρόνιας ημικρανίας. H αλλαντική τοξίνη αποζημιώνεται από τους ασφαλιστικούς φορείς με τη χορήγηση σχετικής ιατρικής συνταγής και διατίθεται από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην Αισθητική Ιατρική, η Allergan διαθέτει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο κορυφαίων και καινοτόμων προϊόντων για την αισθητική προσώπου και σώματος, που συνιστούν το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας της εταιρείας και επένδυσης σημαντικών πόρων σε αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της 3ης θεματικής ενότητας του Media Workshop παρουσιάστηκε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων Αισθητικής Ιατρικής από τον Δρ. Δημήτριο Ε. Συκιανάκη, επιστημονικό σύμβουλο της Allergan. Ο Δρ. Δημήτριος Συκιανάκης ξεκίνησε την ομιλία του με την παρατήρηση ότι οι αισθητικές παρεμβάσεις ακολουθούν ανοδική πορεία παγκοσμίως τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες και προχώρησε στην περιγραφή της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης. Στην συνέχεια παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους 3 «πυλώνες» της Allergan στην Αισθητική Ιατρική: την κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (αλλαντική τοξίνη) για κοσμητική χρήση, τη σειρά προϊόντων υαλουρονικού οξέος Juvéderm και τη μη επεμβατική θεραπεία μείωσης του σωματικού λίπους CoolSculpting.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button