ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

 Άδωνις Γεωργιάδης: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 5.000 νοσηλευτών – Νέες απειλές κατά ιδιωτών γιατρών

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τις προσλήψεις νοσηλευτών και για τους ιδιώτες γιατρούς

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 5.000 νοσηλευτών όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πλέον οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τραγικές στα νοσοκομεία με συνέπεια κάθε χρόνο να απογυμνώνονται. Μάλιστα ο υπουργός υγείας για να δικαιολογήσει τις σοβαρές ελλείψεις υποστήριξε ότι  το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα.

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πώς 1,5 εκατομμύριο νοσηλευτές λείπουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μείον 15.000 στην Ελλάδα, και περίπου άλλοι τόσοι γιατροί. Υπάρχουν χώρες της Ευρώπης που έχουν εισάγει νοσηλευτές από την Ινδία, από το Μπαγκλαντές και από άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή, τρέχουν δυο παράλληλες προσκλήσεις 2.500 και 2.500 περίπου νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ. Η πρώτη από το ’21, η δεύτερη επί των ημερών μου. Ψηφίσαμε διάταξη στη Βουλή με επείγοντα τρόπο για να προχωρήσουμε αυτόματα τη μοριοδότησή τους και να επιταχύνουμε την διαδικασία πρόσληψής τους. Πιστεύω ότι με βάση τη διάταξη που ψηφίσαμε και τη συνεννόηση που έχουμε με τον ΑΣΕΠ θα έχουμε πολύ γρήγορα μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Τους χρειαζόμαστε».

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέες απειλές κατά ιδιωτών γιατρών

Το υπουργείο Υγείας δίνει το πράσινο φως για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Αναφερόμενος στην  άρνηση των ιδιωτών γιατρών να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε και σήμερα νέες απειλές. Έτσι μετά τους γιατρούς της Λακωνίας σειρά είχαν οι γιατροί στο νησί του Ιπποκράτη.

Στο πλαίσιο αυτό διαμήνυσε εκ νέου ότι είναι αποφασισμένος να λάβει δραστικά μέτρα για όσους ιδιώτες γιατρούς δεν στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους, που αντιμετωπίζουν ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Όπως ανέφερε «στην Κω συμβαίνει το εξής περίεργο: έχουμε μηδέν παθολόγους στο νοσοκομείο και εννέα παθολόγους που εργάζονται στο νησί ως ιδιώτες. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ένας ιδιώτης γιατρός να είναι ιδιώτης, καμία αντίρρηση. Μπορεί όμως ένας ιδιώτης γιατρός να αδιαφορεί όταν το νοσοκομείο δίπλα του δεν μπορεί να λειτουργήσει; Το σύστημα υγείας μπορεί να έχει το ιδιωτικό σκέλος και το δημόσιο σκέλος, αλλά παραμένει ενιαίο σύστημα. Και ο γιατρός έχει πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν δέχομαι ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεως μίας κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας και ταυτόχρονα στη συγκεκριμένη περιοχή να υπάρχει πληθώρα ιδιωτών με την ίδια ειδικότητα, οι οποίοι κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να βρίσκει γιατρό στο νοσοκομείο. Έχω σκεφτεί πως θα το λύσουμε και θα γίνει σχετική ανακοίνωση με την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αυστηρές κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button