ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται αυστηρές κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία

Αυστηρά μέτρα από το υπουργείο Υγείας για τους για τους ιδιώτες γιατρούς που δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία

Με αυστηρές κυρώσεις θα έρθουν αντιμέτωποι οι ιδιώτες γιατρούς που δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Όπως διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είναι αποφασισμένος να λάβει δραστικά μέτρα όπως η αποβολή των ιδιωτών γιατρών από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 

Στο σημείο αυτό ανέφερε ως παράδειγμα τη Λακωνία που έχει ιδιώτες παθολόγους ιατρούς και το νοσοκομείο που λειτουργεί να έχει έλλειψη παθολόγων. Ένας ιατρός όταν κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του κράτους γίνεται κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας του κράτους.

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς

Αποβολή από το σύστημα συνταγογράφησης για τους ιδιώτες ιατρούς που δεν συνδράμουν δημόσια νοσοκομεία

Υπό το πρίσμα αυτό ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πώς δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή την στιγμή γιατί πριν φτάσω στην τελική μου απόφαση θέλω να δω μήπως υπάρξει αυτόβουλη απόφαση των ιδιωτών ιατρών. Κάνω έκκληση στον ιατρικό σύλλογο Λακωνίας να έρθει να με βρει και να βρούμε λύση. Εάν δεν υπάρξει καμία διάθεση και καμία συνεργασία από κανένα, σας διαβεβαιώ ότι η περίπτωση να βλέπω νοσοκομεία χωρίς ιατρούς και να βγαίνουν οι διαγωνισμοί συνεχώς άγονοι και έξω από το νοσοκομείο να ανθεί η ιδιωτική αγορά ιατρών θα μας βρουν απολύτως απέναντι και ο νοών νοείτω. Το κράτος έχει πολλούς τρόπους να δράσει».

Στο μεταξύ ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτας Γρηγοράκου για το νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, είπε χαρακτηριστικά: «Μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψω ΚΥΑ με το υπουργείο Οικονομικών για το νέο πλαίσιο άγονων περιοχών. Μια από τις προβλέψεις που βάζουμε είναι ότι αν σε κάποια περιοχή έχουμε νοσοκομείο που διαρκώς οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες, η περιοχή θα μπαίνει στις άγονες περιοχές και θα παίρνει τα ωφελήματα για τις άγονες περιοχές τα οποία μάλιστα θα είναι αυξημένα σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button