ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αθόρυβες αλλαγές που ετοιμάζει στους Οργανισμούς Υγείας

Τι αλλαγές προωθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους Οργανισμούς Υγείας

Αθόρυβες αλλαγές στους μεγάλους Οργανισμούς Υγείας σκοπεύει να κάνει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Yγείας επιδιώκει να αντικαταστήσει σημερινούς προέδρους από μεγάλους φορείς, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτός και το θέμα λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποφασίσει για τα περισσότερα πρόσωπα που θα αλλάξει στους Οργανισμούς, ενώ φαίνεται ότι έχει βρει και τα στελέχη που θα τους αντικαταστήσουν.

Ενδεικτική είναι περίπτωση του ΟΔΙΠΥ όπου ήδη έχει βρεθεί το στέλεχος που θα καθίσει στην καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου. Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε όπως φαίνεται τον Χρήστο Νέστορα για να διαδεχθεί τον απομακρυθέντα Βασίλη Μπαλάνη, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι ο Οργανισμός. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ: ΟΔΙΠΥ: Ο Χρήστος Νέστορας «κλείδωσε» για νέος Διευθύνων Σύμβουλος – Τι θα γίνει με τη θέση του Προέδρου

Πάντως πληροφορίες επιμένουν ότι στον ΟΔΙΠΥ θα παραμείνει τελικά η πρόεδρος Δάφνη Καϊτελίδου μετά από έντονες διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι επόμενες κινήσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στα όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί εδώ και καιρό να αντικαταστήσει στελέχη που ασχολούνται με τον τομέα του φαρμάκου, προκειμένου να μπορέσει να προωθήσει αλλαγές στην φαρμακευτική πολιτική.

Επιπλέον, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ. Για το λόγο αυτό αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο αρμόδιος υπουργός έχει ήδη έρθει σε επαφή με άτομα από τον τομέα της υγείας, προτείνοντάς τους να αναλάβουν το τιμόνι του οργανισμού.

Αλλαγή προσώπων όμως αναμένεται να υπάρξει και στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) προκειμένου να υπάρξει καλύτερος έλεγχος στη φαρμακευτική δαπάνη.

Αντίστοιχες αλλαγές θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας και στην ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του σημερινού προέδρου.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος είχε τοποθετηθεί ως προσωρινός πρόεδρος με εξάμηνη θητεία που έληξε στις αρχές Μαΐου και συνεχίζει στο «τιμόνι» του Οργανισμού με παράταση.

Πάντως προς το παρόν, δεν έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πρόσωπα για τους βασικούς οργανισμούς υγείας, μέσω των οποίων ο επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξήλωσε» όλον τον ΟΔΙΠΥ – Ζήτησε και έλαβε παραιτήσεις από Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το ΔΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button