ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξεκινά επαφές με τους φορείς και τους Οργανισμούς – Τι θα ζητήσει

Τι θα θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους φορείς που θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες

Προσωπική επαφή θα έχει άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης με όλους τους φορείς της Υγείας αλλά και τους επικεφαλής των Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.

Μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Υγείας αναμένεται να ξεκινήσει σειρά επαφών με τους Προέδρους του ΕΟΠΥΥ, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ καθώς και με τους Διοικητές των ΥΠΕ σε πρώτη φάση, ώστε να ενημερωθεί για τα όσα είναι σε εξέλιξη αλλά και για τα όσα σχεδιάζει ο ίδιος.

Ήδη όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εκτενή συνομιλία και ενημέρωση από τον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από την ημέρα κιόλας που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τον ενημέρωσε για την προκήρυξη των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, η οποία αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες, αλλά και για τα έργα που έχουν ξεκινήσει στον τομέα της Υγείας και τα νομοσχέδια που είναι στα σκαριά όπως το ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια ο νέος υπουργός Υγείας θα ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους νοσοκομειακούς γιατρούς τους οποίους βέβαια γνωρίζει καλά (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) αλλά και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο πλάνο του Άδωνι Γεωργιάδη είναι να πραγματοποιήσει άμεσα συναντήσεις και με τους φορείς του φαρμάκου (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και PIF), ώστε να τους ανακοινώσει τα νέα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τη φαρμακευτική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Γεωργιάδης δεν αναμένεται να ανοίξει αμέσως όλα τα χαρτιά του για το φάρμακο, καθώς έχει σχεδιάσει ήδη τις πρώτες ρυθμίσεις για να επέλθει μείωση του clawback στα φάρμακα, ένα μέτρο που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον κλάδο.

Στο παλιό του γραφείο στο υπουργείο Υγείας θα καθίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Στο παλιό του γραφείο στο υπουργείο Υγείας θα καθίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να εφαρμόσει νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς τόσο στη συνταγογράφηση των γιατρών, όσο και στην διάθεση των φαρμάκων στην αγορά.

Η καθημερινότητα και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο κ.Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια των επαφών του με όλους τους φορείς αναμένεται να ζητήσει να δώσουν όλοι έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών και στη βελτίωση των συνθήκων, κάτι που του έχει ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου η Υγεία και η Ασφάλεια είναι πλέον πρώτα στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου και ο Άδωνις ως πιστός «στρατιώτης» και με μεγαλύτερη ωριμότητα πια στα της Υγείας, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα άμεσα σχέδια για το ΕΣΥ και τα 3 λάθη του παρελθόντος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button