Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Αίμα μετά το σεξ: Εφτά αιτίες εκτός από την έμμηνο ρύση

Η εμφάνιση αίματος μετά από το σεξ δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο.Οι πιθανές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν την κατάσταση αυτή είναι:

Μικροτραυματισμοί

Πολλές φορές στον κόλπο υπάρχει αρκετή ξηρότητα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν μικροτραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επαφής. Η αιμορραγία αυτή μπορεί να γίνει εντονότερη, κυρίως έπειτα από πιο βίαιες επαφές.

Διαταραχές του τραχήλου της μήτρας

Οι διαταραχές του τραχήλου της μήτρας όπως είναι οι τυχόν προκαρκινικές αλλοιώσεις των κυττάρων,  πολύποδες του τραχήλου, τραχηλίτιδα (φλεγμονή ή μόλυνση του τραχήλου) μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία μετά το σεξ.

Κολπίτιδα – Τραχηλίτιδα

Η κολπίτιδα είναι ουσιαστικά φλεγμονή-μόλυνση του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας. Ένα από τα συμπτώματα ενδεχομένως να είναι η αιμορραγία μετά την επαφή.

Ινομυώματα

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι συνήθως καλοήθεις όγκοι και εκδηλώνονατι με συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν μεταξύ των γυναικών. Τα πιο συχνά μπορεί να είναι φούσκωμα στην κοιλιά, συχνές ουρολοιμώξεις αλλά και η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή, ενώ μερικές φορές δεν εμφανίζονται συμπτώματα.

Φάρμακα

Αντισυλληπτικά χάπια, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία μετά το σεξ.

Μολυσματικές, φλεγμονώδεις παθήσεις

Ασθένειες που μεταδίδονται από το σεξ όπως χλαμύδια ή γονόρροια, φλεγμονώδεις παθήσεις της λεκάνης

Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό είναι να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας, προκειμένου να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button