Ειδήσεις Υγείας

Αιμορροΐδες: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε φυσικά (εικόνες)

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες!

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα για έναν στους πέντε ενήλικους. Οι κύριες αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή τους είναι μεταξύ άλλων οι χρόνιες διαταραχές της εντερικής λειτουργίας, όπως η δυσκοιλιότητα και η διάρροια, καθώς και οι πολλοί τοκετοί στις γυναίκες.

Οι αιμορροΐδες μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες).

Για την αντιμετώπισή τους εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα υιοθετώντας ορισμένες αλλαγές στη διατροφή, στην άσκηση και την τοπική υγιεινή μπορεί να υποχωρήσουν!

Νερό πολύ νερό

 

 

 

 

 

Πίνοντας αρκετό νερό μπορείτε επίσης να βοηθήσετε ακόμα και στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να πίνετε περίπου οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα – περισσότερο αν είστε σε ζεστό κλίμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε ή να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.

Περισσότερες φυτικές ίνες

 

 

 

 

 

 

 

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας μια από τις βασικές αιτίες κινδύνου για την ανάπτυξη των αιμορροΐδων.

Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια (φασόλια), το πίτουρο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ψωμιά.

Σηκωθείτε από τον καναπέ

 

 

 

 

 

Η άσκηση είναι ένα βασικό στοιχείο για την πρόληψη και τη θεραπεία των αιμορροΐδων.

Σωστή φροντίδα

 

 

 

 

 

Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αμέσως μετά τη γέννα. Μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να έχετε, όπως πόνος του ορθού και κνησμός, πριν δοκιμάσετε κάποια αυτοσχέδια θεραπεία ή προϊόν.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button