Ειδήσεις Υγείας

Αλάτι: Τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να το ελαττώσετε!

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Όμως η υπέρταση δεν είναι η μοναδική επίπτωση στην υγεία όσων ρίχνουν περισσότερο αλάτι στο φαγητό τους με το επιχείρημα να νοστιμίσει με το αλάτι.

Και αυτό γιατί όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα αλμυρά φαγητά ενοχοποιούνται και για την εμφάνιση και άλλων παθήσεων

Μάθετε ποια είναι τα ύποπτα σημάδια που δείχνουν ότι το παρακάνετε με το αλάτι.

Πρησμένα δάχτυλα

 

 

 

 

 

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού είναι δυνατόν να προκαλέσει παρακράτηση υγρών. Αν ξαφνικά τα δάχτυλα σας ή άλλα μέρη του σώματός σας είναι πρησμένα τότε ψάξτε την αιτία στην ποσότητα αλατιού που βάζετε στο φαγητό σας.

Ξηροστομία

 

 

 

 

 

Όταν το στόμα είναι υπερβολικά ξηρό, μπορεί να οφείλεται στο επιπλέον αλάτι και αυτό γιατί το αλάτι έχει την ιδιότητα να μειώνει τη βλέννα του στόματος με συνέπεια να καταναλώνετε περισσότερο νερό

Έντονος πονοκέφαλος

 

 

 

 

 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το πολύ αλάτι ευθύνεται για την πρόκληση πονοκεφάλου. Έρευνα έδειξε ότι ενήλικες που κατανάλωναν 3.500 mg νατρίου ημερησίως είχαν σχεδόν 35% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώνουν πονοκεφάλους σε σύγκριση με εκείνους που λάμβαναν 1.500 mg αλατιού.

Συχνοουρία

 

 

 

 

 

Για να απαλλαγούν τα νεφρά από την περίσσεια αλατιού αναγκάζονται να υπερ λειτουργούν με συνέπεια οι επισκέψεις στην τουαλέτα να αυξάνονται.

Σύγχυση

 

 

 

 

 

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί αφυδάτωση, ένα από τα συμπτώματα της οποίας είναι η εκδήλωση προσωρινή σύγχυση.Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όπως εξάλλου συνιστούν οι ειδικοί της mayo clinic είναι να περιορίζετε την ποσότητα αλατιού, που προσλαμβάνετε, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2.300 mg την ημέρα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button