Ανασχηματισμός: Νέος υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης

Αναλαμβάνει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας ο Θάνος Πλεύρης. Αναπληρώτρια η Μίνα Γκάγκα

Μία ανατροπή σε σχέση με όσα φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες φέρνει ο σημερινός ανασχηματισμός.

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ενώ ο μέχρι πρότινος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παίρνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Τουρισμού. Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναλαμβάνει η Μίνα Γκάγκα Πρόεδρος του ΚΕΣΥ. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα.

Η Μίνα Γκάγκα

Ο Θάνος Πλεύρης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας καθώς υπήρξε στενός συνεργάτης τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όταν εκείνος ήταν υπουργός Υγείας όσο και του Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται εκτενώς με θέματα υγείας τόσο ως δικηγόρος όσο και ως βουλευτής, ενώ έχει ιδρύσει και φορέα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μετά την περιπέτεια υγείας που είχε ο ίδιος.

Το βιογραφικό του

Ο Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις ως Λοχίας πεζοναύτης.

Πολιτική σταδιοδρομία

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του πολιτικού κόμματος ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές του 2004. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με το Συνδυασμό ΥΠΕΡΛΑΟΥ και ήλθε πρώτος σε ψήφους από το συνδυασμό του.

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ, όντας πρώτος σε ψήφους για το κόμμα του στην περιφέρεια της Α΄ Αθηνών (6.942 ψήφοι). Στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη βουλευτής πρώτος ανάμεσα στους υποψήφιους του ΛΑΟΣ με 11.431 σταυρούς. Παράλληλα εξελέγη και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής.

Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη για να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία. Η αποχώρησή του ήταν αποτέλεσμα και της επιθυμίας του Γιώργου Καρατζαφέρη να μη συνεργαστεί με ΝΔ και το κόμμα να κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά πριν τις εκλογές στην 9η μη εκλόγιμη θέση της Α’ Αθηνών αφού οι εκλογές έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης. Η ΝΔ εξέλεξε 8 βουλευτές στην Α’ Αθηνών και ο Θάνος Πλεύρης ήταν ο πρώτος επιλαχών. Το Μάιο του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την δημοτική παράταξη που στήριζε η Νέα Δημοκρατία. Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Δήμητρα Ευθυμιάδου:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα