ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση θέλει ταυτόχρονο άνοιγμα για Γυμνάσια και Λύκεια – Αποφασίζουν οι ειδικοί

Σε δύο ημέρες αναμένεται να γνωρίζουν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων πότε θα επιστρέψουν στα θρανία.

Αδύνατο το άνοιγμα εμπορίου και σχολείων ταυτόχρονα υποστηρίζουν οι περισσότεροι ειδικοί.

Παρότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδιώκουν τελικώς να ανοίξουν ταυτόχρονα τα γυμνάσια και τα λύκεια, τη σχετική απόφαση αναμένεται να τη λάβουν οι ειδικοί που θα συνεδριάσουν οριστικά για το θέμα την Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται βέβαια- σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr – να γίνει και νωρίτερα μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επιστημόνων της επιτροπής προκειμένου να εξετασθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγές του HealthReport.gr πάντως σημειώνουν ότι η κυβέρνηση είναι διχασμένη σχετικά με το να ανοίξουν τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο. Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το λιανεμπόριο: «Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Πρόθεση να ανοίξει έστω και με click away»

Οι επιστήμονες

Αντίστοιχα διχασμένοι και έντονα προβληματισμένοι είναι και οι ειδικοί που οριστικά θα δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή των σχολείων την Παρασκευή.

Πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι οι εμπειρογνώμονες δεν θα δώσουν το πράσινο φως και στα δύο. Να ανοίξουν δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου τόσο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όσο και το λιανεμπόριο. Και επειδή η κυβέρνηση για οικονομικούς λόγους φαίνεται να πιέζει να ανοίξει άμεσα το εμπόριο .

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ανοίξει μόνο η Γ Λυκείου και όχι οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αφού οι εκπαιδευτικοί σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι και δεν μπορούν να βρίσκονται τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στην τηλεκπαίδευση.
Γι αυτό όλα δείχνουν πως θα δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ώστε να ανοίξει στις 18 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία.

Βέβαια στην περίπτωση που υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων που θα αποδίδει τις μολύνσεις από τα Θεοφάνια, όλα είναι πιθανό να ανατραπούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button