ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Με ποιο SMS στο 13033 πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο

Ανοίγουν σε όλες τις περιοχές της χώρας τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Ποιο sms θα στέλνουν

Το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι στα 11 Ιανουαρίου σε όλα τα Δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, παρά τις αντιρρήσεις μελών τα επιτροπής.
Τελικώς η άποψη της υπουργού Νίκης Κεραμέως που παραβρέθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη απεδείχθη πιο ισχυρή παρότι πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι σύντομα θα ξανακλείσουν τα σχολεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: “Κορονοϊός: Πράσινο φως να ανοίξουν όλα τα σχολεία και στις κόκκινες περιοχές – Τι αποφάσισαν οι ειδικοί”

Πάντως όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Το μήνυμα

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 καθότι αυτό προβλέπεται από τη διαδικασία.
Ειδικότερα θα πρέπει να στέλνουν την επιλογή 4 στο sms 13033 ενώ τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

Τα μέτρα

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021). Όσον αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορoνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:

Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),

Χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button