ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου

Δεδομένο θεωρεί το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου ο Στέλιος Πέτσας

Τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως ανακοίνωσε και το Σάββατο η απόφαση για το αυστηρό 7ήμερο lockdown που ξεκίνησε από σήμερα, Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, είναι μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορονοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Τέλος αναφορικά με τον πιθανό ανασχηματισμό τόνισε «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», αλλά σημείωσε πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός που ξέρει καλύτερα.

Πως θα ανοίξουν

Με αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (Γυμνασίων και Λυκείων), ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων που θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες ή να τα παίρνουν κατά τη λήξη των διδακτικού ωραρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button