ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Στον αέρα η επιστροφή μαθητών στις 11 Ιανουαρίου

Δεν είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα (11/1) άφησε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Tίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away“, δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. «Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Πάντως όλα θα κριθούν από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδριάζει αύριο.

Ήξεις- αφίξεις

Στο μεταξύ η τοποθέτηση της κυρίας Πελώνη, αλλάζει όπως είναι φυσικό τα δεδομένα στον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά και στους εκπαιδευτικούς καθώς οι ειδικοί αποφάσισαν να ζητήσουν το άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών,  την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, θεωρώντας ότι τα μικρά παιδιά νοσούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο τον ιό, ενώ έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη κοινωνικοποίησης από τα μεγαλύτερα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button