Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Αντηλιακό: Τα πιο συχνά λάθη στη χρήση του

Τα αντηλιακά αποτελούν την «ασπίδα» που χρειάζεστε για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο και μακροπρόθεσμα από τον καρκίνο του δέρματος. Αρκεί βέβαια να τα χρησιμοποιείτε σωστά!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού απέδειξε πως ένας στους τρεις καταναλωτές τα χρησιμοποιεί ακόμη και αν έχουν λήξει.

Όμως αυτό είναι λάθος γιατί τα συστατικά των αντηλιακών μπορεί να αδρανήσουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι να μην παρέχουν αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο

Η σωστή ποσότητα

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούν την επαρκή ποσότητα αντηλιακού προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν στην ουσία το δέρμα τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να απλώνετε την ποσότητα του αντηλιακού, που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι για σφηνάκι, προκειμένου να προστατεύσετε ολόκληρο το σώμα σας.

Όχι μόνο μια φορά

Για να προστατευτείτε από τον ήλιο καλό είναι να μην απλώνετε αντηλιακό μόνο μια φορά αλλά να το ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε δυο ώρες.

Μόνο όταν έχει ήλιο

Η ίδια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας στους τρεις δεν βάζει αντηλιακό όταν έχει συννεφιά. Αυτή η τακτική αναφέρουν οι ειδικοί είναι λάθος αφού οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα, με συνέπεια να καραδοκεί το έγκαυμα.

Μόνο το αντηλιακό αρκεί

Ένας στους πέντε αγνοεί πως, το αντηλιακό δε μπορεί να προσφέρει 100% προστασία. Καλό είναι να αποφεύγετε τον ήλιο στη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button